top of page
background purple.jpg

DR. PETER BISHOP

Prof. dr. Peter Bishop is de oprichter van Teach the Future, een organisatie met als missie het aanmoedigen en ondersteunen van docenten die toekomstgericht denken willen opnemen in hun lessen en scholen op alle niveaus over de hele wereld.
 

Dr. Bishop startte in 2005 aan de Universiteit van Houston en doceerde sinds 1982 toekomststudies aan de Clear Lake campus. Hij begon in 1973 les te geven aan het Georgia Southern College waar hij zich specialiseerde in sociale problemen en politieke sociologie. Hij behaalde zijn doctoraat in sociologie aan de Michigan State University in 1974 en zijn bachelor in filosofie aan de St. Louis University, waar hij ook wiskunde en natuurkunde studeerde.

In 2013 ging Peter Bishop met pensioen als emeritus hoogleraar Strategische Toekomstplanning en directeur van het graduaatprogramma Toekomstplanning aan de Universiteit van Houston.

Hij heeft twee boeken gepubliceerd over strategische toekomstplanning. Denken over de toekomst: Guidelines for Strategic Foresight (2007) en Teaching about the Future: The Basics of Foresight Education (2012), beide met co-auteur Andy Hines. Dr. Bishop is stichtend bestuurslid en voorzitter van de ledencommissie van de Association of Professional Futurists.

Bishop5.jpg
bottom of page